2013. május 8., szerda

Keddi idézetek #1.


Sajnos lemaradt tegnap mert nagyon sok dolgom volt, de ma -így szerdán...:D- bepótlom.

Jelenleg több könyvet olvasok, egyszerre, mindegyiknek az elején járok, ezért hozok ma három idézetet a régebbi olvasmányaimból. A mai három az Időtlen szerelem trilógiából lesz. Három kötet, három idézet. Nehéz a választás, mert nagyon szeretem a sorozatot, legfőképpen a Smaragdzöldet, azaz a befejezőrészt. Még annyit hozzátennék -arra az esetre, ha valaki esetleg nem ismeri a trilógiát-, hogy ez a három fantasztikus könyv Kerstin Gier német származású író tollából született, és igen nagy sikereket aratott mind a német mind a külföldi olvasók körében.

"Az Őrzők krónikái 
1953. augusztus 4. 
Ma izgalmas látogatóink érkeztek a jövőből. A Tizenegyedik és a Tizenkettedik köréből, Gideon de Villers mostantól minden éjjel három órát nálunk fog elapszálni. Be is rendeztünk neki egy kis fekvőhelyet Sir Walter irodájában. Ott kellemesen hűvös van, nyugodt környezet, ahol a fiú biztonságban érezheti magát, nem zaklatják a kíváncsiskodók buta kérdéseikkel. Mai látogatása során „egészen véletlenül” az összes szolgálatban lévő tiszt épp arra járt. 
És egészen véletlenül mindegyiküknek volt néhány kérdése a jövővel kapcsolatban. 
A fiú azt tanácsolta, vegyenek Apple részvényeket, bármi legyen is az. 
Robert Peel, Belső kör"
Kerstin Gier: Rubinvörös - 195. oldal

"– A megérzésem azt súgja, hogy megint nyaltátok-faltátok egymást – jegyezte meg Xemerius. – A megérzésem és az éleslátásom. 
– Csacsiság! – feleltem, mire Xemerius élesen felnevetett. 
– Hidd el, a 11. század óta járok ezen a földön, és nagyon jól tudom, hogy néz ki egy lány, aki épp most mászott elő a szénakazalból."
Kerstin Gier: Zafírkék - 150. oldal

"– Hagyj békén! – kiáltotta Charlotte Gideonnak. Egy kicsit megingott. – A java még hátravan. 
Gideon egyetlen ugrással fent termett mellette az asztalon, és kitépte a kezéből a mikrofont. – Az előadásnak vége – közölte. – Gyere Charlotte! Hazaviszlek. 
Charlotte úgy fújt rá, akár egy dühös macska. – Ha hozzám érsz, kitekerem a nyakad! Krav maga. Ugye nem felejtetted el? 
– Én is értek hozzá. Már elfelejtetted? – vágott vissza Gideon és újra Charlotte felé nyújtotta a kezét. Charlotte habozva nyúl érte, és még azt is hagyta, hogy Gideon leemelje az asztalról. Egy fáradt, részeg tündért, aki alig állt a lábán."
Kerstin Gier: Smaragdzöld - 374. oldal

Jövő hét kedden jövök az újabb idézetekkel:) Addig is aki szeretne még olvasgatni az általam kiírt részekből itt megtalálja őket: http://moly.hu/tagok/sdominika/idezetek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése